چرا نگرش شما از بهره هوشی تان مهم تر است؟

ادامه ی مطلب قبلی...با ما همراه باشید...

پر اشتیاق باشید

افراد توانمند به شکلی خستگی ناپذیر به دنبال علایق خود می روند. همیشه کسی هست که ذاتاً از شما با استعداد تر باشد، اما شما می توانید کمبود خود در زمینه ی استعداد را با اشتیاق به موفقیت جبران کنید. عشق همان چیزی است که انسان های توانمند را در جستجوی خستگی ناپذیرشان در پی کمال پیش می راند. وارن بافت توصیه می کند با استفاده از تکنیک 5/25 علایق حقیقی تان را بیابید: 25 چیزی که بیش از همه برایتان اهمیت دارند را بنویسید. سپس 20 تای آنها را بر اساس اولویت از انتهای این فهرست خط بزنید. 5 تای باقیمانده علایق حقیقی شما هستند و هر چیز دیگری در این میان تنها شما را از رسیدن به آنها منحرف می کند.

دست به کار شوید و گامی عملی بردارید

change-of-attitude

اینطور نیست که افراد بهره مند از چارچوب ذهنی رشد گرا به خاطر شهامت بیشتر قادرند بر ترس های خود غلبه کنند. آنها صرفاً این را می دانند که ترس و دلشوره احساساتی بازدارنده هستند و بهترین راه برای غلبه بر درماندگی حاصل از آنها دست به کار شدن است. کسانی که چارچوب ذهنی رشد گرا دارند توانمند هستند و افراد توانمند این را به خوبی درک می کنند که برداشتن قدمی رو به جلو، هیچ زمان مناسبی ندارد. پس چرا باید صبر کرد تا زمان آن فرا برسد؟ برداشتن گامی عملی تمام نگرانی ها و دغدغه هایتان پیرامون شکست را به انرژی مثبت و متمرکز بدل خواهد کرد.

به گام های خود ادامه دهید

انسان های توانمند کارهایشان را با تمام وجود انجام می دهند؛ حتی در بدترین روزها. آنها هر بار خود را برای طی مسیری بیشتر از قبل، هُل می دهند. یکی از شاگردان بروس لی هر روز سه مایل (نزدیک به پنج کیلومتر) با او می دوید. یک روز زمانی که داشتند به مرز سه مایل مسافت روزانه ی خود نزدیک می شدند بروس به او گفت: «بیا امروز دو مایل اضافه بدویم». شاگرد او که خسته بود گفت: «اگر دو مایل دیگر بدوم می میرم». پاسخ بروس لی به او این بود: «پس همین کار را بکن». شاگرد او آنقدر عصبانی شد که تمام پنج مایل را همراهش دوید. او با خستگی مفرط و عصبانیت به خاطر این حرف بروس، او را بازخواست کرد. بروس لی نیز در پاسخ او اینگونه توضیح داد که «حتی اگر دست بکشی هم باز ممکن است بمیری. اگر همیشه برای توانایی های خود، چه جسمی و چه هر توانایی دیگری حد و مرز قائل شوی، این محدودیت به تمام زندگی ات سرایت خواهد کرد؛ به کار، اخلاق، به تمام وجودت. هیچ محدودیتی وجود ندارد. چیزی که وجود دارد سطح توانایی است، اما نباید به سطح موجود دلخوش شد؛ باید از آنها عبور کرد. اگر قرار باشد این کار شما را بکشد، می کشد. انسان باید مدام به دنبال این باشد که از سطح فعلی خود عبور کند».

اگر هر روز اندکی بهتر نمی شوید، به احتمال زیاد اندکی بدتر شده اید. باید از خود بپرسید این چه نوع زندگی کردن است.

به دنبال نتیجه باشید

افراد بهره مند از چارچوب ذهنی رشد گرا، می دانند که ممکن است گهگاه با شکست مواجه شوند، اما هیچ گاه اجازه نمی دهند این شکست ها آنها را از نتیجه گرفتن باز بدارد. به دنبال نتیجه بودن انگیزه ی شما را بالا نگه می دارد و چرخه ی توانمندی تان را تغذیه می کند. هرچه باشد، اگر فکر کنید موفق نمی شوید چرا خودتان را به زحمت بیندازید؟

انعطاف پذیری به خرج دهید

هر کسی در زندگی خود با ناملایماتی پیش بینی نشده مواجه می شود. کسانی که چارچوب ذهنی توانمند و رشد محور دارند مشکلات را به مثابه ابزاری برای رشد و بهبود در آغوش می گیرند. انسان های توانمند وقتی به واسطه ی یک موقعیت پیش بینی نشده غافلگیر می شوند، آنقدر از خود انعطاف پذیری نشان می دهند تا بالاخره نتیجه بگیرند.

اگر چیزی طبق خواسته ی شما پیش نرفت گله نکنید

گله کردن نشانه ی بارز چارچوب ذهنی ثابت است. چارچوب ذهنی رشد گرا در هر چیزی به دنبال فرصت است، به همین دلیل جایی برای گله و شکایت باقی نمی ماند.

جمع بندی

با رصد واکنش های خود به موضوعات کوچک می توانید هر روز خود را در بخش درست طبقه بندی بالا قرار دهید.

منبع:دیجیاتو،نویسنده:پیام ادیب